Jump to content

Nyert Michelisz

2021. 10. 10. 18:47

Bajnoki éve óta először állhatott fel a dobogó legfelső fokára Michelisz Norbert, miután a WTCR csehországi második futamát megnyerte.

Michelisz Norbert nyerte a túraautó-világkupa csehországi fordulójának második futamát vasárnap, miután a rajtnál megelőzte Mikel Azconát, a Zengő Motorsport pilótáját, aki így másodikként futott be a pole-pozícióból indulva. A tavalyelőtti bajnok 2019 decembere után győzött újra versenyen a WTCR-ben, és ezzel a sikerrel az összetettben feljött a nyolcadik helyre a Hyundaijal. 

Michelisz a fordított rajtrácsos első futamon – melyet az argentin Néstor Girolami (Honda) nyert meg – hetedik lett, ám megbüntették, mivel őt találták felelősnek a rajtnál történt balesetben. Ezzel a 15. helyre esett vissza, a magyar indulók közül így is ő volt a legeredményesebb a Mostban rendezett hétvégén.

Érdekesség, hogy Azcona – a szombati szünnapot kihasználva – átutazott Barcelonába, ahol hazai pályán, a Volcano Motorsport színeiben behúzta a TCR Európa-kupát – talán ez segít feldolgozni a vasárnapi „vereséget”.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)