Jump to content

Bolide tanulmányautó

2021. 08. 15. 14:10

Eredetileg nem tervezték gyártásba küldeni a Bolide pályaversenyautót, a vevők pénze azonban beszélt, legyárt belőle egy szériát a Bugatti.

Egy bizonyos szint felett már messze nem az igény határozza meg azt, hogy a vásárlónak mire nyílik ki a pénztárcája. Gondolta volna bárki, hogy a Bugatti vevőkörének majd pont egy közúton nem használható pályaversenyautóra fog fájni a foga? Ezt még a Bugattinál sem gondolták komolyan, de eljátszottak a gondolattal. A vége most az, hogy gyártani fogják.

A Bolide tanulmányautót 2020 októberében mutatták be a közönségnek és persze a Bugatti potenciális vásárló közönségének. A Chironból kiindulva erősen átépített karosszériával egy brutális versenyautót toltak a közönség elé 1850 lóerős teljesítménnyel, 1240 kilogrammos önsúllyal és bátran megszórva aerodinamikai elemekkel.

Már korábban is szárnyra keltek pletykák, miszerint a Bolide nem csak egy darabban fog létezni, amit most a Bugatti elnöke,  Stephan Winkelmann meg is erősített. Az októberi bemutató után a potenciális vásárlók pénztárcája hamar kitárult, ami a Bugattit is újratervezésre kényszerítette, hiszen ha van igény, akkor miért is ne gyártanák le?

Ezért a Bolide versenyautóból elkészítenek 40 darabot, amivel a Chiron alapjain ez lesz a következő kis szériás Bugatti, de még a Divonál is extrémebb változtatásokkal. Alacsonyabb és szélesebb karosszériával, a tanulmányautóhoz képest kisség visszafogottabb aerodinamikai elemekkel, de így is könnyen felismerhetően versenyautós megoldásokkal készülnek el a “széria” Bugatti Bolide-ok.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)