Jump to content

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

2021. 04. 14. 13:07

Hangulatában és anyaghasználatában az 50-es és 60-as évek modelljeit idézi a Porsche cukorkapiros csodája, a 911 Targa 4S Heritage Design Edition.

Hangulatában és anyaghasználatában az 50-es és 60-as évek modelljeit idézi a Porsche cukorkapiros csodája, a 911 Targa 4S Heritage Design Edition.

55 éve jelent meg az első Porsche 911 Targa, ami biztonságosabb formában adta meg a nyitható tetős autó élményét. Ezeknek a ’60-as évekbeli Porschéknak a hangulatát hozza az Exclusive Manufaktur limitált szériás 911 Targa 4S-e, a Heritage Design Edition. És egész egyszerűen csodálatos.

Kicsit az ’50-es évekbe nyúltak vissza a cseresznyepiros metálszínnel – nekem simán csak cukorkametál -, amihez fehér dekorcsíkok és rajtszám, valamint a küszöbnél lévő jellegzetes Porsche-felirat passzol. Ehhez jönnek még az arany logók és típusjelzések. Az egész olyan elegáns, hogy simán páholyban volna a helye az operaházban is.  Szépek a legendás Fuchs felnikre emlékeztető alufelnik is a klasszikus, ezüst-fekete kombinációban, mögöttük szolid, fekete féknyergek vannak. 

Ez az apró kör alakú kitűző azokra az időkre emlékeztet, amikor még ilyen apró plakett járt azért, ha egy Porsche 356-os elérte a 100 000 kilométert. Akkoriban ez a tartósság és a minőség szimbóluma volt.

Finoman visszahozták a Porsche 356-ban jellemző bársonyanyagot, de a legtöbb helyen bordó vagy világos bézs bőrkárpit van. A tetőoszlopokon épp úgy lyuggatott formában, mint a mára veteránkorba érett 911-esekben.

Csíkos lett a fordulatszámmérő analóg órája, de a műszercsoport digitális részén is a régi Porschékra jellemző zöld színben jelennek meg a számok. A 911 Targa 4S Heritage Design Edition-ből 992 darabot készítenek, az autókhoz stílusban passzoló karóra jár.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)