Jump to content

Ilyen volt a WTCR-időmérő

2020. 11. 01. 12:33

A túraautó-világkupa aragóniai időmérőjét követően tengernyi büntetés és más tényező kavarta meg a rajtsorrendet – Michelisz Norbert idei első rajtelsősége azonban érintetlenül maradt.

Ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni, miként is alakult ki a rajtsorrend a túraautó-világkupa aragóniai versenyeire. Már az időmérő edzés lebonyolítása sem volt zökkenőmentes, a Q2 ugyanis jelentős csúszással kezdődhetett el az időmérő-rendszer meghibásodása miatt.

A káoszt tovább tetézték az addig kiszabott rajtbüntetések, valamint a pályaelhagyások és az azokkal összefüggésben hozott ítéletek. Mindenesetre Michelisz Norbert megőrizhette Q1-es első helyét, aminek értelmében a vasárnap reggeli első versenyen az élről indulhat – idén először.

A regnáló világkupagyőztest megdorgálták a pályaelhagyások miatt, de utólag visszaadták a köreit, s noha ezek alapján akár a Q3-ig is eljuthatott volna, összességében a hatodik helyen rangsorolták, ami egy 5. és egy 6. rajthelyet jelent számára a fordított rajtrácsos második, illetve a harmadik futamra.

Úgy tűnt, akár két versenyen is magyar pilóta állhat fel a pole pozícióba, miután Boldizs Bencét a 10. helyen rangsorolták a Q2 végén. Ám a Zengő Motorsport versenyzőjével egyetemben Michelisz és Luca Engstler is mért idő nélkül maradt – csakhogy egy szabály értelmében ilyenkor a Q1-es rangsor a mérvadó, márpedig ott Michelisz mindenkit megelőzött.

A sorozatos variálásokat követően Boldizs az elsőt a 9., a második és a harmadik futamot a 12. rajtkockából kezdheti meg, miközben spanyol csapattársa, Mikel Azcona dobogós reményekkel állhat rajthoz hazai pályán: az első futamot az ötödik helyről, a másodikat az élről kezdheti meg, az utolsó versenyen pedig a 10. pozíciót foglalhatja el.

Végül, de nem utolsó sorban az első Alfa Romeó-s pole-ját szerző Jean-Karl Vernay legjobb idejét is elvették, ennek következtében a szabadedzéseket uraló Gilles Magnus vághat neki az első rajtkockából a harmadik futamnak.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pexels.com)