Jump to content

Így telt a WTCR

2020. 09. 27. 19:55

Igazságtalansággal vádolja az FIA-t és a WTCR-t a Hyundai, ezért Michelisz Norbiék kihagyták a németországi hétvégét. Tassi Attila viszont újabb dobogót szerzett, Yann Ehrlacher pedig tovább növelte előnyét az összetettben.

Sokáig emlékezetes marad a túraautó-világkupa (WTCR) németországi hétvégéje, a szabadedzések előtt, csütörtök reggel ugyanis közölte a Hyundai, hogy mind a négy autóját visszalépteti az egyenlős bánásmód hiányára, azaz a márka által igazságtalannak érzett teljesítményballaszt-kiosztásra, valamint az egységes vezérlésre vonatkozó szabályozás kapcsán tapasztalt következetlenségre hivatkozva.

Így többek között Michelisz Norbert is kihagyta a Zöld Poklot, Tassi Attila viszont az első perctől fogva ígéretes teljesítményt nyújtott. Mindkét szabadedzést az élen zárta a Münnich Motorsport magyar versenyzője, az időmérő edzésen pedig a harmadik helyre kvalifikált, míg a pole pozíciót csapattársa, Néstor Girolami szerezte meg, kettejük közé pedig a bajnokságot vezető, Lynk & Có-s Yann Ehrlacher ékelődött be.

Megannyi büntetés után Yvan Muller kezdhette az élről a pénteki, fordított rajtrácsos futamot, de a győzelem egy nagyon kemény előzéssel végül Esteban Guerrierié lett. Tassi Attila a második kör felénél összeakadt a Cyan Racing újoncával, Santiago Urrutiával, ami egy komolyabb csattanást és egy alaposan megrongálódott Hondát eredményezett. A 21 éves pilóta autóját viszont a Münnich Motorsport helyre tudta kalapálni a vasárnapi versenyre.

Girolami az első kör végéig tudta tartani a vezetést a szombati futamon, a Döttinger Höhében játszi könnyedséggel húzott el mellette Ehrlacher, aki ezután könnyedén szerezte idei második győzelmét, a kettős sikert pedig Thed Björk biztosította be a Cyan csapatának. Girolami ugyan harmadik lett, de megbüntették (amiért a megengedettnél több kört tett meg a rajtrácsra kifelé menet), így csak 11.-ként rangsorolták.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)