Jump to content

Dodge Durango

2020. 09. 17. 13:47

A Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) két új típussal segíti az észak-amerikai bűnüldöző szervek munkáját. A csúcsmotorok kimaradtak a kínálatból.

Hathengeres, 3,6 literes benzinmotorral, vagy a legendás 5.8 V8 Hemi blokkal kérhető a Dodge két új rendőrségi elfogó járműve, a Durango Pursuit és a Charger Pursuit. Mindkét modell új, nyolcfokozatú automata sebességváltót kapott; a szedán hátsó-, a szabadidőjármű pedig összkerékhajtással ered a gonosztevők nyomába.

A közzétett információk meglehetősen hézagosak, de azt elárulta a gyártó, hogy a Dodge Charger végsebessége már a kisebb motoros verzióban is 225 km/óra, hogy az autó nem nélkülözi a modern okostelefon-csatlakoztatási funkciókat, valamint hogy a megengedett legnagyobb össztömeget 2,450 kilogrammra növelték, felkészülve az extra tartozékok tömegére.

A Durangóról még ennyit sem tudunk – az a legnagyobb hír, hogy a sebességváltót a műszerfalra költöztették, hogy a fekete keréktárcsák krómozott agyburkolatot kaptak, valamint hogy az első ülések speciális kivitelüknek köszönhetően a fegyveröv levétele nélkül is kényelmesen használhatók. A műszerfalon négy, programozható kapcsolót helyeztek el.

A Durango rendőrkutya-barát kivitelben is kérhető, amely nem csak műanyag padlóborítást, hanem háromzónás klímaberendezést is jelent. A rendőrségi SUV végsebessége 210 km/óra, amit azonban – akárcsak a Charger esetében – a felhasználó hatóság saját igényei szerint módosíttathat.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)