Jump to content

Ez az esemény is elmarad

2020. 05. 28. 16:55

Bár eredetileg három héttel ezelőtt tartották volna, immár biztos, hogy 2020-ban egyáltalán nem rendezik meg a Forma-1-be három és fél évtized után visszatérő Holland Nagydíjat.

A Forma 1-ben legutóbb 1985-ben rendeztek Holland Nagydíjat, így a 2020-as idény egyik nagy dobása lett volna, hogy a felújított zandvoorti pályán újra F1-esek köröztek volna május elején.

A futamot – számos társával együtt – a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, és bár mostanáig megvolt az elvi esélye az átütemezésnek, immár biztos, hogy Max Verstappen rajongói leghamarabb csak 2021-ben szurkolhatnak kedvencüknek hazai pályán.

A nagydíj szervezői többször is jelezték az elmúlt időszakban, hogy helyszíni nézők nélkül nem igazán szeretnének versenyt rendezni, végül emiatt döntöttek a végleges törlés mellett is.

„A Forma-1-gyel közösen megvizsgáltuk az idei verseny nézők nélküli átütemezésének lehetőségét, de mi szeretnénk Zandvoort F1-es visszatérését a holland rajongókkal közösen ünnepelni. Mindenkitől türelmet kérünk! Én 35 évet vártam a futamra, még egyet már kibírok” – mondta a verseny sportigazgatója és „frontembere”, az egykori F1-pilóta Jan Lammers.

A Holland Nagydíjat illető végső döntés egy nagyobb folyamat része, a hírek szerint ugyanis a Forma-1 vezetése már az újraindítást követő európai menetrend letisztázásán dolgozik, hamarosan meg is jelenhet az új versenynaptár, vagy legalábbis annak első fele. 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)