Jump to content

Forma 1 hírek

2020. 05. 23. 23:33

Legalábbis így gondolja a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, aki örül, hogy az utóbbi időben nem kellett személyesen találkoznia néhány paddockbeli kollégájával.

Bár a Forma-1 az utolsó pillanatban lefújt Ausztrál Nagydíj óta tetszhalálba süllyedt – talán júliusban indul el a bajnokság –, a színfalak mögött bőven volt történés, az F1 vezetése, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok a március óta rendszeresen egyeztettek, tárgyaltak, vitáztak a sportág jelenlegi helyzetéről és hosszabb távú jövőjéről, a szabályváltoztatásokról, a kiadási plafonról.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff számára kiábrándító volt az elmúlt bő két hónap, egyenesen örül, hogy legalább személyesen nem kellett találkoznia némelyik kollégájával.

„2009-ben, a Williamsnél kezdtem a sportágban, de sosem láttam még olyan opportunizmust, helyezkedést és manipulációt, mint mostanában. Vannak olyan oldalai az F1-nek, amelyek egészen kiábrándítanak, néha pedig már maga a sport is mellékes dologgá válik” – mondta az ESPN-nek az osztrák.

„Sokat megtudtam egyesekről mostanában, és bár tudom, hogy mennyire politikus környezet ez, hogy mindenki igyekszik előnyökhöz jutni, azt mondanám, hogy amióta én az F1-ben vagyok, az elmúlt hat hónap volt a legintrikusabb időszak, amit láttam.”

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)