Jump to content

Indul a Tesla

2020. 05. 17. 16:56

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések betartását rendőrök ellenőrizték az idejekorán kinyitó amerikai elektromosautó-gyártónál.

A Bloomberg értesülései szerint szerdán a Tesla fremonti gyárában a helyi rendőrkapitányság tett látogatást, amiről az amerikai gyártót előre értesítették. Az egyenruhások azt ellenőrizték, betartják-e az üzemben a szükséges óvintézkedéseket, így a folyamatos egészségügyi ellenőrzés és a védőtávolság meglétét, továbbá azt, hogy az ott dolgozók eltakarják-e az arcukat.

A látogatás során tapasztaltakat a rendőrség az Alameda megyei közegészségügyi hivatalnak továbbítják, ahol elbírálják, hogy minden szükséges lépést megtett-e a Tesla.

Kedd este Alameda megye vezetése közleményben tudatta, hogy egyeztetett a Tesla képviselőivel a biztonsági és megelőzési tervekről, és végül egyezségre jutottak: a gyár jövő héten hivatalos keretek között is folytathatja működését.

Érdekesség, hogy ez a közlemény több mint egy nappal később jelent meg Elon Musk nyilatkozatához képest, amiben az elnök elismerte, hogy már újraindították a termelést, miután több alkalmazott is azt állította, tényleg elkezdték a Model 3 és a Model Y gyártását.

Elon Musk már hetek óta kritikával illette a hivatalt, amiért nem engedték a gyár újranyitását. Büntetésre azonban az idő előtti nyitás ellenére sem Musknak, sem a Teslának nem kell számítania, miután az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is kiállt mellette többek között.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)