Jump to content

Elmarad a tereprali

2020. 04. 30. 19:10

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben elmarad a Riverside Baja elnevezésű nemzetközi tereprali-viadal, amelyet hatodik alkalommal rendeztek volna meg Magyarországon.

A Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a nyílt magyar bajnokság futamán tavaly – részvételi rekordot megdöntve – öt ország 66 versenyzője állt rajthoz, és az esemény az idén már hét települést érintett volna. “Ezúttal a versenyközpontot költöztettük volna az immár 1001 éves Kemenesmagasiba, amelyen kívül Pápoc, Vönöck, Kenyeri, Kemenesszentpéter, Csönge és Ostffyasszonyfa adott volna otthont a viadalnak. A pályákat kijelöltük, az engedélyek rendben voltak, ám a koronavírus közbeszólt” – nyilatkozta a Riverside Baja rendezője.

Sokat gondolkodtak a futam későbbi időpontra halasztásán, de a versenynaptárt áttekintve világossá vált, hogy “nincs már hely egy ilyen szintű rendezvénynek”.

Aki esetleg nem tudja, miről is szól a Riverside Baja, annak itt van néhány ízelítő a korábbi évekből, hogy lássa, mi is marad el idén. Kétség sem fér hozzá, hogy a tereprali a leglátványosabb autósportok egyike a világon.

 

 
 
(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)