Jump to content

Kihívja a Teslát ez a márka

2020. 03. 16. 13:35

Először bújt ki barlangjából a Mercedes új fejlesztési prototípusa. A tisztán elektromos nagyautó a Tesla Model S ellenfele lesz.

Véglegesen nyugdíjba küldik a Bentley zászlóshajóját, a Mulsanne-t. Erről a Top Gearnek nyilatkozott a Bentley vezérigazgatója, Adrian Hallmark. Több mint 100 éve ezek a hatalmas luxuslimuzinok adták a kínálat alapját. Ez az, amiről a Bentley és a Rolls-Royce ismert lett. Az erős, kényelmes négyajtósokról. A világ viszont más irányba változik és ebben egyszerűen nem jutna szerephez a Mulsanne.

“Ez az igazi szimbóluma annak, hogyan változik meg az autóipar” – mondta Adrian Hallmark. Azt is hozzátette, hogy a csúcsmodelltől elköszönni nem csak szomorú, de hatalmas kihívás is, hiszen a Flying Spurnek kell majd részben átvennie a szerepét.

A várakozások szerint 2022-ben dobja piacra elektromos szedánját a Mercedes. Ahogy a nem hivatalos, de valószínűsített elnevezés, az EQE is mutatja, nagyjából az E-osztállyal azonos méretű, de teljesen emissziómentes autóról lesz szó. Míg az EQS elektromos luxusautó 5,2 méter hosszú, kisebb testvére várhatóan öt méter alatt marad. Az elektromos platform jobb helykihasználása miatt az autó úgy nyújthatja az E-osztály helykínálatát és kényelmét, hogy karosszériája rövidebb lehet annál.

Az EQS és az EQE (maradjunk ennél a névnél) ugyanazt a platformot alkalmazza, amely azonban eltér a márka elektromos szabadidőjárművei (EQC, EQA, EQB) által alkalmazott padlólemeztől. A szedánok egy alumínium szerkezetű, módosítható hosszúságú „gördeszkát” kapnak, amelyről egyelőre nincsenek konkrét műszaki adataink. Az azonban valószínű, hogy az EQE hatótávolsága elérheti a 600 kilométert – legalábbis Long Range kivitelben.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)