Jump to content

Versenyezne a Tesla

2020. 02. 16. 20:22

Egyenes vonalú gyorsulásban már bizonyítottak az amerikai villanyautók, egy tuningműhely most összeállított egy csomagot, amivel technikás versenypályán is brutálisat autózhatunk a Teslával.

Tesla Model 3 Ascension R – jegyezzük meg ezt a nevet, mert ki tudja, mi következik még utána. A különleges kivitelű villanyautót a Tesla nem hivatalos, de annál elhivatottabb tuningműhelye, az Unplugged Performance építette. Egyedi futóműelemek, karbon-kerámia fékek és versenyülések, valamint -övek tették harcra késszé a családi villanyautót, és hogy mindez nem elmélet, azt egy japán versenypályán bizonyította a műhely.

A spéci Tesla 1 perc 4,7 mp alatt ment körbe a Cukuba versenypályán – egy tizedmásodperccel gyorsabban, mint a Porsche 997 GT3, és egy tizeddel lassabban, mint a McLaren F1.

Ez azonban még nem a vége: gyártója szerint a tuning-Tesla akár ennél is gyorsabb lehet. Az igazi bravúr azonban az, hogy az autó emellett közúton is problémamentesen vezethető (ha robotpilótája neki nem vezet bennünket valaminek). Az Ascension R tuningcsomag ára 35 ezer dollárnál kezdődik, és nem tartalmaz teljesítménynövelést.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)