Jump to content

Ilyen lehet a Hyundai Pickup

2020. 01. 31. 11:07

A Hyundai néhány éven belül megépíti első platós kisteherautóját, és ami igazán váratlan: kisvártatva követi őt a Kia is.

A Hyundai-Kia haszonjárműpiaci jelenléte jóval szerényebb, mint amit a konszern mérete lehetővé/indokolttá tenne. Különösebb hangsúlyt nem fektettek a fejlesztésekre, a Hyundai H350 jelenleg egyedüliként képviseli a csoportot az európai piacon, ám ez hamarosan megváltozhat, állítja Luc Donckerwolke, a konszern új dizájnigazgatója.

A Peter Schreyert a közelmúltban felváltó Donckerwolke szeretné ugyanis, ha „a lehető leghamarabb” megvalósulhatna az a Santa Cruz tanulmány, amellyel 2015-ben lepte meg a világot a Hyundai. „A formatervezéssel végeztünk, most már a gyártásba vételen dolgozik a stáb” – nyilatkozta az új döntéshozó egy brit autós folyóiratnak.

Egyelőre nem tudni, melyik kategóriában készül piacra lépni a Hyundai, mint ahogy az sem egyértelmű, hogy kizárólag Észak-Amerikát akarják meghódítani, vagy globális terveik vannak. Állítólag a Kia is megkapja majd a maga verzióját, bár erről még nem született végleges döntés.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)