Jump to content

Traffipaxokat rongáltak Franciaországban

2019. 11. 06. 19:41

A sebességmérők 60%-át rongálták meg Franciaországban a sárgamellényes tüntetők.

 

Emmanuel Macron bejelentette, hogy a francia kormány megemeli az üzemanyagokat sújtó környezetvédelmi adót, ennek hatására azonban villámgyorsan vonultak utcára a sárga láthatósági mellényt viselű tüntetők és hatalmas felfordulást okoztak országszerte. A megmozdulás hatásos volt, hiszen a francia kormány befagyasztotta az üzemanyagadó, a gáz és az áram árát is fél évre. Ezen kívül több olyan intézkedést is bejelentettek, mely segíti a szegényebb társadalmi csoportok helyzetét.

A sárgamellényesek azonban nagy károkat okoztak a közlekedésben. Azon túl, hogy sok autót rongáltak meg és gyújtottak fel, a traffipaxok 60%-át is megrongálták. A belügyminisztérium szerint ezzel veszélyzetik a biztonságos közlekedést.

A traffipaxokat festékkel fújták össze, fekete szigetelőszalaggal ragaszották le, de több helyen gumikkal, kukákkal és egyéb tereptárgyakkal akadályozzák a mérést. Franciaországban nagyjából 3200 traffipax van és most átlagosan 10-ből 6 kiesett a munkából. Tavaly ráadásul új sebességhatárt vezettek be, az eddigi 90 km/óráról 80-ra csökkentették a főutakon.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)