Jump to content

F1: Félnek Kimitől

2019. 11. 05. 10:34

A riválisok komolyan tartanak a tavaly hatalmas fejlődést mutató Alfa Romeo Sauber idei szereplésétől, a Kimi Räikkönennel megerősített alakulat mindenkire veszélyes lehet.

A Sauber-csapat a 2018-at megelőző néhány idényben igen gyengén szerepelt, de az Alfa Romeo beszállásával, a Ferrari-együttműködés megerősítésével, az új igazolásokkal az alakulat a tavalyi év során hatalmas fejlődésen ment keresztül, sereghajtóból a szezon végére a viszonylag rendszeres top10-es szereplővé váltak.

A biztos pénzügyi háttér, a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen megszerzése mind azt sejteti, hogy 2019-ben még erősebbek lehetnek.

“A Sauber nagyszerű csapat. Pár évig nehéz időszakot éltek, de azt hiszem, most, a Ferrari-együttműködésnek köszönhetően visszatérnek. Fred (Vasseur, csapatfőnök) nagyszerű vezető, szerintem nagyon szépen fejlődnek. Egyértelműen oda kell majd figyelni rájuk, a következő szezonban eléggé elöl lehetnek. Kíváncsian várom” – mondta a Saubernél 2011-12-ben vezető, jelenleg a Racing Pointnál dolgozó Sergio Perez.

A mclarenes Carlos Sainz is komoly ellenfelet lát a svájci alakulatban:

“Mindannyian félhetünk tőlük. Persze mindenkitől tartanunk kell. Ott a Sauber, de ott az immár nagyobb költségvetésből dolgozó Force India (Racing Point) is. Aztán ott a Renault is, vajon ők mire lesznek képesek? Na meg a Haas, ha továbbra is annyi Ferrari-alkatrészt kapnak, mint eddig…”

“A McLaren is új fejezetet nyitott, egy nehéz év után szeretnénk eljutni a konstruktőri 4. helyre. Szóval ezekkel a csapatokkal mind számolni kell, bármelyik vezetheti majd a középmezőnyt.”

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)