Jump to content

Techart GT Street RS

2019. 10. 12. 20:04

Versenyre való bukósisak és egyedi táskák járnak a 10 darab Techart GT Street RS-hez, mellyel brutális pályagép szabadul az utcára.

 

Ma már a legtöbb tuningcég inkább a látványra megy és sokkal kevésbé a tényleges teljesítmény vagy épp a menetdinamika javítására, ám a Techart nem ilyen. A Porschékkal régóta foglalkozó vállalat a Genfi Autószalonra igazán ütős géppel készül, melyhez a Porsche 911 Turbo S adja az alapokat és csupán tíz példányt terveznek készíteni belőle, ez lesz a Techart GT Street RS.

Alaposan átszabták az autó külsejét az RS modellek sárvédőn található légkilépőjével és a számtalan szénszálas elemmel, amiből még a felnikre is jutott bőséggel. A szokatlan mintázatú aerodinamikai apróságok nem céltalanul vannak az autón szerencsére. Áttervezték a hátsó szárnyat és a belteret is. Narancssárga varrások, hozzá harmonizáló fordulatszámmérő és bukócső került az autóba, valamint kagylóülések hatpontos övekkel. A hátsó ablakok súlycsökkentés érdekében Gorilla Glassból készültek.

Megmaradt a 3,8 literes, hathengeres boxermotor az autó farában, két turbófeltöltővel, de a teljesítmény nagyot ugrott. 180 lóerő töblettel így már 760 lovas, ami mellé 920 Nm nyomaték társul. Az összkerékhajtással párosítva ez nem csak stabilitást, hanem komoly gyorsulást is produkál. Álló helyzetből 100-ra 2,5 másodperc alatt gyorsul, a 200-at pedig 8,1 másodperc alatt éri el. Végsebessége 340 km/óra.

 
(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)