Jump to content

Beszólt egy magyar a Tesla-vezérnek

2019. 10. 03. 20:57

Elon Musk kitalálta, hogyan lehet kötöttpályás közlekedési eszközt varázsolni egy Teslából, de ez nem nyerte el Vitézy Dávid tetszését.

Elon Musk nem csak az űrutazássa vagy az elektromos autózással foglalkozik, hanem olyan nagy dolgokba is belevágja a fejszéjét, mint az alagút építés, melyben aztán szélsebesen száguldhatnak az emberek a célállomás felé. Persze ezek mellett rakétákkal is foglalatoskodik, piacra dobott már őrületes disznópörzsölőt és volt már arra is példa, hogy élő adásban füvezett. A legújabb ötlete az, hogy a Teslákat könnyen át lehet alakítani kötött pályás járművekké, melyek aztán az említett alagútban is járkálhatnak.

Ezt azonban nem hagyta szó nélkül a tömegközlekedésben jártas Vitézy Dávid, aki 2010-től négy éven át volt a BKK vezérigazgatója, jelenleg pedig a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum igazgatója.

Twitter üzenetében ezt írta:

“Kedves Elon Musk! A budapesti hármas metró csúcsidőben 150 másodpercenként jár és elvisz óránként 28200 embert. Ötüléses autókkal ilyen kapacitáshoz az kéne, hogy kétmásodpercenként menjen 3 Tesla. Ez mitől innováció és nem átverés?”

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)