Jump to content

Forma 1 hírek

2019. 07. 28. 21:49

A kaotikus Forma-1-es Német Nagydíj után a versenybírók vizsgálat alá vonták mindkét Alfa Romeo-pilótát. Az eredmény megszületett, Lewis Hamilton és Robert Kubica örülhet.

Ahogy azt korábban megírtuk, vizsgálat indult az Alfa Romeo pilótái ellen a 2019-es Forma-1-es Német Nagydíj leintését követően. Az eredetileg hetedik és nyolcadik helyen záró Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi autóinál ugyanis megszeghették a műszaki szabályzat 27.1-es pontját, amely kimondja, hogy a versenyzőnek egyedül, külső segítség nélkül kell vezetnie az autót.

A két Alfa nem tett eleget ennek a szabálynak, a kuplung tulajdonságai tértek el a szabályokban lefektetett előírásoktól. Emiatt 30 másodperccel hátrasorolták mindkettejüket. Így megszerzett tíz pontjukról is lemondhatnak, csak a 12-13. hely lett az övék.

A változásoknak köszönhetően a két Haas lépett előre a hetedik és nyolcadik helyekre. Emellett Lewis Hamilton is 2 ponttal távozhat Hockenheimből kalandos napja után 41 pontra növelve előnyét az összetettben.

A tizedik, egyetlen pontot érő helyet pedig a Williams lengyel versenyzője, Robert Kubica örökölte meg. A pilóta 2010-ben szerzett utoljára világbajnoki egységet, és ezzel a grove-i istálló első idei pontjának is örülhet.

A mezőnyben George Russell az egyetlen, aki nem szerzett még pontot.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)