Jump to content

Hamilton nyerte a Spanyol Nagydíjat

2019. 05. 15. 19:34

Lewis Hamilton nyerte a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíjat. A barcelonai dobogóra Valtteri Bottas és Max Verstappen állhatott még fel.

Kettős győzelmet ünnepelhetett a Mercedes a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. A futamot a második helyről rajtoló Lewis Hamilton nyerte, aki a rajtnál megelőzte a csapattárs Valtteri Bottast. A dobogó legalsó fokára Max Verstappen állhatott fel a Red Bull-lal.

A rajtot Sebastian Vettel kapta el a legjobban, sokáig úgy tűnt, hogy akár Bottast is átugorhatja, de végül lecsúszott az ívről és csak a negyedik helyen mehetett tovább. A német mellett ugyanis Verstappen is elment, aki innentől ki sem engedte a harmadik pozíciót a kezéből. Valószínűleg ezért választották meg a nézők a nap versenyzőjének a Red Bull hollandját.

Charles Leclerc volt a legmerészebb az élmezőnyből, a Ferrari monacóija ugyanis csak egy kiállással tervezett, míg a többiek kettővel. Azonban ő is kereket cserélt másodjára is, amikor Lance Stroll és Lando Norris a pálya első kanyarkombinációban összeért, és mindketten kiestek. A baleset miatt a versenyirányítás pályára küldte a biztonsági autót, ami miatt az utolsó 14 körre egy izgalmas sprintversenyben reménykedhettünk. A nagy csaták az élen elmaradtak, csak az utolsó pontszerző helyeken volt némi viaskodás, melynek Romain Grosjean volt a főszereplője.

A Ferrarik verseny közben többször is helyet cseréltek, a leintésnél Vettel volt a negyedik, Leclerc az ötödik. Pierre Gasly a hatodik helyre hozta be a másik Red Bullt.

 
(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)