Jump to content

Autós programok hétvégére

2019. 03. 29. 14:57

Hétvégi csendes sörözés, grillen szenesített húsok helyett gumi égetni, benzint pusztítani? Miért ne? Ma már rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre, csak saját vakmerőségünk, és pénztárcánk szabhat határt.

Aki pár felhőtlen órára ki akarja engedni a benne szunnyadó autóversenyzőt, annak a bőség zavarával kell megküzdeni. Akkora a kínálat, hogy már választani is kihívás. Rengeteg a lehetőség a délutáni könnyed gokartozástól egészen a több napos, Forma-1-es kalandig. Összeszedtük a három általunk legjobbnak tartott lehetőséget, árszint szerint kategorizálva.

Gokart:

Gyakorlatilag ez a legkézenfekvőbb választás. Egyszerű, olcsó, nem kell hozzá előzetes technikai tudás, elég csak beülni, és egy padlógáz után már kezünk között érezzük a nyers vezetés aszfaltközeli élményét. Ez a szakág a pályaautózás omegája, az alap, ahonnan minden nagy Forma-1-es világbajnok indult. A tehetség már ezekben az apró, könnyű kis gépekben is magasan kidomborodik.

Pár ezer forintért izmot zsibbasztó, versenyszellemet ébresztő futamon vehetünk részt, és csak azt vesszük észre, hogy fejben már a következő futam kanyarjait gyakoroljuk, féktávokon agyalunk, köridőket elemzünk.

Vezetéstechnikai tréning: 

Egy ilyen program tökéletesen kimeríti a szórakozva tanulás kategóriáját. Egyrészt életmentő fogásokat tanulhatunk, megismerjük a saját, és autónk határait, másrészt csúszkálunk, pörgünk, és jól szórakozunk. Pest megyében illetve Budapesten többféle intézmény közül választhatunk. A fővárosban az egyetlen lehetőség a Magyar Autóklub pályája Újpesten. Tradicionális helyszín a Hungaroringen belüli tanpálya, és már bejáratott, de még mindig újnak számít a zsámbéki Driving Camp, ahol teljes körű szolgáltatást kapunk, a kisautótól a terepjárón át a buszokig bármilyen járművet és sofőrjét képesek megizzasztani.

Driftoktatás:

Az autórajongó örök álma, hogy kilinccsel előre fűzi össze a kanyaríveket, miközben tökéletesen uralja a technikát, és játszi könnyedséggel visz táncba több száz lóerőt. Önerőből ez az élmény súlyos összeget emésztene fel, de szerencsére akadnak olyan vállalkozások, amelyek bárkiből driftversenyzőt csinálnak egy nap erejéig. Ha pedig nem sikerül, a gumiégetés öröme akkor is megmarad!

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)