Jump to content

Rossz a helyzet a Williams-nél

2019. 02. 19. 12:42

Ha igazak a pletykák, szóbeszédek, a patinás brit csapat még a tavalyinál is sokkal rosszabb helyzetben lehet 2019-ben. Állítólag megvan, miért nem kezdték el a tesztelést.

A mezőnyből egyedüliként a Williams-csapat nem kezdte meg hétfőn a tesztelést Barcelonában, a tavaly a konstruktőri bajnokság utolsó helyén záró brit alakulat egyszerűen nem készült el a 2019-es modellel, a múlt hétvégén csak az idei szárnyakkal és festéssel ellátott bemutatóautót vitték Spanyolországba fotózni és azt mozgatták hétfőn délelőtt is.

A Thejudge13 Forma-1-es blog egy F1-es fórum bennfentes tagjára hivatkozva arról ír, hogy komoly a baj a 80-as, 90-es évek egyik legsikeresebb alakulatánál, ugyanis Grove-ban egyszerűen félretervezték, majd -gyártották a fékrendszer elemeit, azok egyszerűen nem illeszkednek, azonban ez csak a múlt hét folyamán, az autó összeépítésekor derült ki. Természetesen azóta nekiláttak az újratervezésnek, majd a jó elemek legyártásnak, a problémamentes egyéb alkatrészek pedig már úton is vannak Spanyolországba, azonban az is sikernek számít majd, ha az FW42-es szerda délután a pályára léphet.

A fentiekre persze könnyen legyinteni lehet azzal, hogy az interneten bárki bármit mondhat, de az állítások hitelességét jelentősen növeli, hogy a mostani híreket bedobó illető a múlt hétfő leleplezést megelőzően pontosan tudósított a leendő új főszponzor kilétéről és az új festésről ugyanott.

Ráadásul fórumos pletykáknál fajsúlyosabb dolog is megjelent hétfőn, a BBC F1-es szakírója, Andrew Benson is aggasztó dolgokat hallott a maga williamses forrásaitól: a 2019-es autónál mellényúltak az aerodinamikai szabályváltozásoknak, így az FW42-es még a tavalyi modellnél is két másodperccel lassabb(!) lehet, miközben a többiek előrébb lépnek, így a Williams végképp leszakadhat a mezőnytől.

Ha fele is igaz a fentieknek, Robert Kubicára, Georgre Russellre, a de facto csapatfőnök Claire Williamsre, a Mercedestől 2017 végén érkezett technikai főnök Paddy Lowe-ra különösen keserves év vár, hogy az alapító Sir Franket ne is említsük…

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)