Jump to content

Díjat nyert a Hyundai innovációja

2018. 12. 18. 22:16

Európai biztonsági díjat nyert el a Hyundai innovatív technológiája, amely figyelmezteti a szülőket, ha bent felejtenék a gyermeket a kocsiban. A cég egy másik rendszere nem engedi kinyitni az autó hátsó ajtaját, ha jármű közeledik.

Télen kevésbé veszélyes, nyáron azonban könnyen tragédiát okozhat a figyelmetlenség: ha a tűző napon hagyott kocsiban felejtjük gyermekünket vagy kutyánkat, néhány perc is elég ahhoz, hogy hőgutát kapjon a magatehetetlen csöppség.

Ez ellen a veszély ellen dolgozta ki innovatív rendszerét a Hyundai, amely figyelmezteti a vezetőt, ha úgy érzékeli, induláskor betett valamit (vagy valakit) a hátsó ülésre, de megérkezéskor nem vette ki azt (őt) onnan. Az egyszerűen és ötletesen működő, az ajtó működtetését érzékelő rendszert a napokban Safetybest 2018 díjjal ismerte el a nemzetközi Autobest zsűri.

A Hyundai egy másik biztonsági innovációja is az ajtókhoz köthető: a rendszer a holttérfigyelő kamera segítségével észleli, ha jármű közeledik a parkoló autónkhoz, és ilyenkor nem engedi kinyitni az adott oldalon az ajtókat.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)