Jump to content

Változások a DMT-nél

2018. 10. 22. 09:47

Harminc év után szép diadallal búcsúzik a Mercedes a DTM mezőnyétől. A sorozat fontos tagját a versenytársak is búcsúztatták.

Változnak az idők és ezt az is jól jelzi, hogy a Mercedes is a villanyos hajtás felé fordul vagy éppen 30 év után kiszáll a Német Túraautó Bajnokságból, amit leginkább DTM néven emlegetünk. Megadták a módját az utolsó szezonnak, hiszen Gary Paffett, a mezőny rangidős pilótája 255 ponttal zárt a Hockenheimringen, így behúzta második bajnoki címét is. Az elsőt 2005-ben szerezte, összesen 23 győzelemmel, 48 dobogós helyezéssel és 17 pole pozícióval a háta mögött ő is távozik majd a sorozatból.

A Mercedes egyébként 15 bajnoki címet húzott be az eltelt három évtized alatt, helyükre az Aston Martin érkezik majd a sorozatba, de sajnos a Hungaroring nem került be a 2019-es versenynaptárba, így itthon nem láthatjuk versenyezni a V8-as szörnyetegeket.

Ennél már csak az Audi összeállítása sikerült jobban, ráadásul a verseny alatt az Audi versenyautók szárnyán apró matrica jelezte, hogy hiányolni fogják a Mercedes-t a kihívók közül:

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pexels.com)