Jump to content

Futam közben húzta meg ellenfele fékét a versenyző

2018. 09. 10. 20:53

Előbb csak kizárta a versenybíróság két futamról, aztán a csapata is kirúgta, és valószínűleg a már vele leszerződött következő csapatánál sem várják már.

Sokszorosan is megbánhatja a Moto2-ben versenyző olasz Romano Fenati a vasárnap bemutatott, végtelenül sportszerűtlen cselekedetét. A hétvégi San Marino Grand Prixn történt, hogy nagyjából 200 km/h-s tempónál Fenati átnyúlt, és megrántotta ellenfele Stefano Manzi fékkarját az egyenesben, miközben a vezető helyért harcoltak. (A jelenet előzménye volt kettőjük közt egy vitatható manőver, amikor Fenati veszélyesen lesodródott a pályáról.)Sokszorosan is megbánhatja a Moto2-ben versenyző olasz Romano Fenati a vasárnap bemutatott, végtelenül sportszerűtlen cselekedetét. A hétvégi San Marino Grand Prixn történt, hogy nagyjából 200 km/h-s tempónál Fenati átnyúlt, és megrántotta ellenfele Stefano Manzi fékkarját az egyenesben, miközben a vezető helyért harcoltak. (A jelenet előzménye volt kettőjük közt egy vitatható manőver, amikor Fenati veszélyesen lesodródott a pályáról.)

Az elképesztően unfair cselekményért, azonnal kiintették a pályáról, és két futamra szóló eltiltást kapott, hétfőn azonban már azt közölte csapata, a Marinelli Snipers Team, hogy felbontja szerződését a versenyzővel annak sportszerűtlen, veszélyes és káros viselkedéséért, amellyel egy másik ember életét veszélyeztette, és ez megbocsáthatatlan. Egyúttal a versenyzőt eddig támogatók, a csapat és minden szponzor bocsánatot kérnek a világbajnokság szurkolóitól.

Ráadásul Fenati éppen azzal a Stefano Manzival szemben szabálytalankodott, aki a Forward Racing csapatának a tagja, és Fenati már leszerződött a következő szezonra ehhez a csapathoz. Az, hogy a leendő csapatának a versenyzőjével szemben viselkedett így, már sok volt a Forwarddal leszerződött hírneves olasz motorgyártó, az MV Augusta vezetőjének is, Giovanni Castiglioni az Instagramon tette közzé véleményét: meg fogja akadályozni, hogy az ő motorjukkal versenyezzen Fenati, aki nem képviseli a vállalat értékeit.

(Forrás: hvg.hu / fotó: youtube)