Jump to content

Ezt kapta Nagy Dániel

2018. 07. 31. 23:08

Nagy Dániel ma délelőtt vehette át versenyautója egyszerűbb utcai kivitelének egyik egyedi megjelenésű példányát. A jelenről és a jövőről is faggatuk a tehetséges pilótát.

Michelisz Norbert tavasz elején váltotta le korábbi Honda Civic Type R közúti autóját egy családbarátabb Hyundai Santa Fe divatterepjáróra, annak apropóján, hogy mindenki Norbija az utolsó hondás WTCC szezon után idén már egy Hyundai i30 N versenyautóval szerepel az új WTCR sorozatban.

Michelisz saját versenycsapata, a tavaly TCR International Series csapatbajnoki címét szerzett M1RA idén a TCR Európa-kupában méretteti meg magát, ugyancsak Hyundai i30 N-nel. 

csapat hazai pilótája, a 20 esztendős Nagy Dániel ma délelőtt a Duna Autó budapesti Hyundai kereskedésében vehette át új utcai autóját, ami egy i30-as, de nem az általunk már alaposan kipróbált 275 lóerős legkeményebb N kivitel, hanem egy szolidabb polgári változat. Dani egyben a Duna Autó új arca, és segíteni fog a megbízható szervizháttér fontosságának kommunikálásában.

Az egyedi matricázást kapott autó Dani szerint tökéletesen megfelel a számára, hiszen nagyrészt városban szokott autózni, ahova felesleges lenne a több száz lóerő. Az átlagnál jelentősen magasabb fiatal pilóta számára az is fontos szempont, hogy az i30 volánja mögött kényelmesen magára tudja állítani az ülést és a kormányt.

Kérdésünkre a versenyző elmondta, hogy nagy örömmel tölti el, hogy jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyét tudhatja magáénak, és hogy az M1RA is a bronzérmes pozíciót foglalja el. Mivel három versenyhétvége még hátra van a szezonból, Nagy szerint benne van a pakliban, hogy mind egyéniben, mind a csapatbajnokságban előrébb tudnak majd lépni.

(Forrás: hvg.hu / fotó: László Ferenc)