Jump to content

Izgalmas magyar időmérő

2018. 07. 28. 23:05

Aki abban bízott, hogy az eső felpezsdíti kicsit a Magyar Nagydíjat, annak igaza lett. És igazán hálásak lehetünk, hogy a mostoha időjárási körülmények ellenére sem állították le az edzést, amely annyira őrült volt, hogy Lewis Hamilton úgy nyerte meg, hogy egyáltalán nem volt az esélyese.

Fél órával a szombati időmérő edzés előtt megérkezett a beígért eső, és nem is maradt abba. Mivel a radarokon még nagyobb vihar fenyegetett, a Q3-ban mindenki megpróbálta odatenni már az első köröket. A szabadedzéseken Sebastian Vettel futotta a legjobb időket, és ha száraz maradt volna a pálya, az időmérő legnagyobb esélyese lett volna. Így viszont egy ideig a kieséssel kellett szembenéznie.

A Q1 vége kifejezetten bátorságpróbává fajult, ahogy a villámlás és dörgés közepette néhányan slick gumikon próbáltak meg gyors köröket menni. Carlos Sainz mutatta meg először, hogy is kell csinálni, a Renault-val ugyanis átmenetileg az élre állt. Miközben egészen nagy neveket fenyegetett a kiesés.

A Q3 végére elállt az eső, és a sorrendben is némileg rendeződött a kezdeti káosz. (Miközben a médiaközpontban egy pillanatra elment az áram, akkora volt a vihar)

A Q2 alaphangulatát Sebasian Vettel zseniális húzása adta meg, ő ugyanis intermediate gumikon merészkedett ki a pályára, miközben mindenki slickeken vágott neki. A kockáztatás kifizetődőnek tűnt.Legalábbis átmenetileg. Az eső ugyanis nem, hogy nem állt el, hanem még fel is erősödött, a Q3 utolsó perceit így már esőgumikon csinálták végig, bár Alonsóból ez a helyzet kihozta a durcás kisgyereket és kifejezetten udvariatlanul szólt vissza a bokszba, amikor a csapat megpróbálta kitalálni, hogy vágjanak neki a Q2 utolsó perceinek.

Alonso nem is jutott tovább, de szintén búcsúznia kellett a Q2-ben Daniel Ricciardónak, Nico Hülkenbergnek, Marcus Ericssonak és Lance Strollnak.

A versenyzők esőgumikon, tetemes esőfüggönyt maguk után húzva vágtak neki a Q3-nak. Lewis Hamilton rögtön egy elképesztően gyors körrel köszönt be, de Kimi Raikkönennek volt válasza rá.

 

(Forrás: hvg.hu / fotó: F1.com)