Jump to content

A Fordokban már iPhone-on keresztül is használható a Waze

2018. 05. 18. 11:33

Hazánkban egyelőre talán kevésbé elterjedtek az olyan okostelefonos kapcsolódási lehetőségek, mint az Andorid Auto vagy éppen az Apple CarPlay, pedig mindkettőnek több előnye is van. A Google megoldása egy szempontból azonban biztosan az almások előtt jár: az Androidos felhasználóknak ugyanis az autó képernyőjén keresztül is elérhető a méltán kedvelt Waze navigációs alkalmazás, míg az Apple csak a saját térképének használatát engedélyezi – ezt a problémát küszöbölte mos ki a Ford.

A különböző gyártók legmodernebb rendszerei már szinte mind ismerik az Android és az Apple autós megoldását is, és nem kivétel ezek közül a Ford SYNC 3 multimédiás szoftvere sem. Aki használja, az pontosan tudja, hogy mennyire hasznos tud lenni a valós idejű forgalmi adatokkal és felhasználói visszajelzésekkel szolgáló Waze navigáció, a Ford pedig szerette volna, hogy az iPhone-t használó vásárlóik se maradjanak ki ebből a lehetőségből. Éppen ezért a gyári CarPlay szoftvert megkerülve tette most lehetővé az Apple felhasználók számára is a Waze előnyeinek kihasználását.

A Ford az úgynevezett AppLink funkcióval tette lehetővé, hogy az olyan iPhone tulajdonosok, akiknek telepítve van készülékükre a Waze, az autójuk multimédiás rendszerén keresztül is tudják azt használni. Ez annyi hátrányt azért hordoz magában, hogy a CarPlay és a Waze egyszerre nem tud futni, de biztosak vagyunk benne, hogy rengetegen így is inkább utóbbit választják majd – főleg, hogy a szoftver többi funkciója teljes mértékben kihasználható a navigálás mellett is.

Az AppLink persze nem csak az Apple felhasználók számára érdekes, és nem is csak a Waze szempontjából, ugyanis a Ford szeretne minél több alkalmazást elérhetővé tenni majd ezen a funkción keresztül, hogy az Android Auto és Apple CarPlay rendszereken kívül is használhatók legyenek. Az új lehetőség használatához egyébként a SNYC 3 szoftver 3.0-ás vagy még újabb, illetve az iPhone-on futó iOS 11.3-as, vagy még frissebb változatára van szükség – és persze a Waze alkalmazásnak is rajta kell lennie a készüléken. A többieknek pedig még mindig ott a lehetőség, hogy egy autós tartó segítségével telefonjuk képernyőjén használják a Waze-t.

 

(Forrás: autopult.hu)