Jump to content

A Hyundai rovaroktól tanul és hologramos technológiával készül

2018. 05. 17. 16:18

A Hyundai-Kia csoport immár a világ ötödik legnagyobb autógyártó vállalata, és még ennél is többre vágynak a koreaiak, akiknek mindenük adott a nagyravágyó tervek eléréséhez. Legutóbb maga Chung Eui-sun, a cég vezetője szólalt meg több érdekes témában: szóba jött többek között a természet, a rovarok és a hologramos technológia is.

Chung Eui-sun elárulta, hogy a Hyundai bizony nagy erőkkel tanulmányozza a természetet, és azon belül is a rovarokat, ugyanis véleményük szerint az autóipar – főleg formai szempontból – rengeteget tanulhat ezektől az élőlényektől. A vezető azt is kiemelte, hogy főleg az önvezető autók esetében hasznos párhuzamot vonni, és leginkább a rovarok felépítése és tökéletes aerodinamikája szolgálhat jó példaként az autógyártók számára is. „A bőrük, az antennáik és az ízületeik mind olyan dolgok, amiket tanulmányozunk a mobilitástechnológia fejlődése érdekében. A pókoknak például nyolc szemük van, míg az autonóm autók több mint 10 érzékelővel vannak felszerelve, köztük kamerákkal, lézeres és normál radarokkal. Határtalan lehetőség van arra, hogy tanuljunk a rovaroktól” – fejtette ki Eui-sun.

A Hyundai a különleges tervei mellett az akkumulátoros és hidrogénes elektromos autózásban is szeretne élen járni, ami viszonylag ritka, hiszen a legtöbb gyártó inkább előbbire fókuszál – persze a nagyobb vállalatoknál utóbbira is fel vannak készülve. Ennél azonban izgalmasabb lehet, hogy a koreaiak az elsők között szeretnének lenni, akik hologramos technológiát alkalmaznak autóikban. Kezdetben nyilván kisebb egységekkel számolhatunk majd, ám később olyan megoldásokat is szeretnének bemutatni, amelyek egy személyt az utasülésbe vetítve tudnak társaságot csinálni a vezetőnek – akárcsak a Star Wars világában.

„Szeretnénk mindenkinél előrébb járni a hologramos technológia terén. Olyan rendszereken dolgozunk, amelyek képesek hologramot vetíteni az autó műszerfalára, vagy akár az utasülésbe is, és ezeket hangutasításokkal irányíthatjuk majd. Miközben vezetünk, a titkárnőnk vagy éppen a feleségünk is megjelenhet majd az utasülésen, mintha mellettünk ülne” – vázolta fel egyelőre igencsak futurisztikusnak hangzó terveiket Eui-sun úr. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz mindebből, és mikorra valósulhat majd meg ez a technológia – mi azért a következő évtized közepe előtt nem igazán számítanánk rá.

(Forrás: autopult.hu)