Jump to content

Drágul a fővárosi taxizás

2018. 03. 31. 21:46

Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) közleménye szerint az érdekvédelmi szervezetek és a fővárosi önkormányzat megállapodott, jöhet a hatósági árak emelése.

Már februárban felröppentek az emelésről szóló hírek. A fővárosi taxirendelet módosításáról széleskörű egyeztetés zajlott le a taxisokkal, amelynek keretében – az Európai Taxis Egyesület kivételével és a Budapest Taxi részbeni egyetértésével – a taxisok és a fuvarszervezők, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) képviselői egybehangzóan, ismételten tarfiaemelésre tettek javaslatot.

A folyamat pedig mára úgy tűnik célhoz ér,az Index azt írja, hogy a tarifáról kerekasztal-beszélgetést folytattak, amelyen taxi-társaságok képviselői, taxisofőrök, a BKIK Ipari Tagozat, a Budapest Közút és a BKK képviselői is részt vettek.  Egyetlen taxi társaság kivételével mind támogatták a tarifaemelésről szóló javaslatot. így azt a főpolgármester-helyettes a továbbiakban egységes szakmai javaslatnak értékelte.

Az egységes tarifa 2013-as bevezetése óta a taxisok költségei jelentősen megemelkedtek – idézi a Népszava Metál Zoltánt, az OTSZ elnökét, ezzel magyarázzák az emelés szükségességét. A hírek szerint a 450 forintos alapdíjat 700 forintra, a 280 forintos kilométerdíjat 300 forintra, a percenkénti várakozási díjat pedig 75 forintról 80 forintra emeltetnék. (via 444.hu, portfolio.hu, népszava.hu)

(Forrás: vezess.hu)