Jump to content

BMW M2 Edition Black Shadow

2018. 03. 07. 21:42

2017-ben a BMW M2 bizonyult a BMW M GmbH legsikeresebb modelljének, amelyből egy év alatt világszerte több mint 12 000 példány kelt el. A típust övező világméretű népszerűséget egy éjfekete különkiadás piacra dobásával kívánja megünnepelni a BMW, amelynek célja, hogy még inkább kiemelje a nagyteljesítményű kompakt sportautó lebilincselő menetdinamikáját.

Versenypályán tökéletesített technológiájának és igazán sportos megjelenésének köszönhetően a BMW rekord sebességgel érkezett fel a prémium kompakt szegmens trónjára. A BMW M2 Coupé Edition Black Shadow különkiadás pedig egyedi jegyekkel igyekszik kihangsúlyozni a legkisebb vérbeli M-es kivételes menettulajdonságait. A teljesítmény nem változott, így az autó hathengeres benzines turbómotorja ezentúl is 370 lóerőt kínál, ami 4,3 másodperces 0-100-as sprintet tesz lehetővé – a hétfokozatú duplakuplungos automata váltóval szerelve.

A különkiadás kizárólag Sapphire fekete metálfényezéssel lesz elérhető, a 19 colos Y küllős keréktárcsák pedig matt fekete színben pompáznak. Az éjfekete fényezést és a sötét színű felniket szénszál-borítású külső visszapillantó-házak egészítik ki, amelyekkel párhuzamosan a BMW M hűtőrács-pár lamellái és az első kerékjárati ívek mögé integrált légkivezető nyílások is magasfényű feketében ragyognak. A szénszál-borítású diffúzor mögé épített sport kipufogórendszer fekete króm árnyalatú dupla ikervégződést visel, amely hamisítatlan stílusban erősíti tovább a BMW M2 Coupé Edition Black Shadow különkiadás motorsportos énjét.

Az utastérben minden marad a régi, ami persze pont illik a különkiadáshoz, hiszen csak egyféle fekete belsővel elérhető az M2. Noha a sajtóanyag nem említi, de nem csodálkoznánk, ha egy emlékplakettet azért elrejtenének valahol, ami belül is árulkodik arról, hogy egy különkiadással van dolgunk – habár a koromfekete külső láttán ez egy percig sem kétséges. Az újdonság áprilistól lesz elérhető, de azt egyelőre nem tudni, hogy hány példány készül majd belőle, és mennyivel lesz drágább, mint egy normál M2.

(Forrás: autopult.hu)