Jump to content

F1: 2017-től jöhetnek a zárt pilótafülkék?

2016. 01. 27. 10:20

A közelmúlt tragikus balesetei nem csak a szurkolókban keltettek aggodalmakat, hanem a FIA vezetőségén belül is. Egyes értesülések szerint a zárt pilótafülke lehet az egyik óvintézkedése a szövetségnek. A kérdés már csak az, hogy vajon mit szólnának ehhez a csapatok, illetve a pilóták?

Jules Bianchi és Justin Wilson balesetét követően sokan megkérdőjelezték a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) biztonságtechnikai óvintézkedéseit, akik máris előálltak egy koncepcióval. A zárt pilótafülkék tesztelései a közelmúltban elkezdődtek, és a GPDA elnöke, Alex Wurz szerint az eddigi eredmények biztatóak.

"A FIA szakértői alapos munkát végeztek, és a megoldás egyértelműnek tűnik." - mondta Wurz a BBC-nek - "Idén még nem, de 2017-től  már bevezetésre kerülhetnek elképzeléseink."

"Nyilvánvaló, hogy strukturális átalakításokra van szükség, mint ahogy az is, hogy a hibát nem az alvázban, vagy az elektronikában kell keresni. A legjobb megoldás a zárt pilótafülke lehet, hiszen a legutóbbi sérülések szinte egytől egyig a versenyzők fejére irányult."

Szerintetek jó ötlet lenne ez?

(Fotó: Motorsport.com)