Jump to content

Jos Verstappen: "Nem aggódom Max jövője miatt"

2015. 10. 12. 20:21

Habár a Red Bull körül kialakult motorkrízis egyre mélyebb, Jos Verstappen, az idén a Forma-1-be üstökösként berobbanó Max Verstappen édesapja egyáltalán nem aggódik fia jövője miatt.

Mint ismert, a Red Bullnak és a Toro Rosso autóinak egyelőre nincs motorja a jövő évre: sem a Honda (bár ez valószínűleg C vagy D opció lett volna, elnézve a japánok idei teljesítményét), sem a Mercedes nem szándékozik motort adni Dieter Mateschitz istállóinak. Sokáig úgy tűnt, hogy a Ferrari lehet a megmentő, azonban az olaszok a kezdeti lendület után igencsak visszakoznak, és a 2015-ös motort ajánlották fel a faenzai, valamint az osztrák csapatnak. Így könnyen lehet, hogy a Red Bull távozik az F1-ből – bár szóba jöhet még a gyári Renault motor vásárlása is -, ami érzékenyen érintheti a Toro Rosso, így Max Verstappen jövőjét is.

Édesapja azonban nem aggódik. „Mindenki Max jövőjéről kérdez engem, hogy mi történik vele a következő szezonban. Ha a Toro Rosso a maradás mellett dönt, azzal számolnia kell, hogy nagyon rövid idő áll rendelkezésre a 2016-os autó megtervezésére, és a téli tesztekre való üzembehozásra. Bármennyi is aggasztó a helyzet, mégsem aggódom Max jövője miatt. Ha azt nézem, hogy honnan kezdett, és most hol tart, azt gondolom, hogy meglehetősen biztosított a jövője az F1-ben. Ha a Red Bull kiszáll, felerősödhetnek azok a pletykák, hogy a topcsapatok három autót is indíthatnak. Ha ez megvalósul, Max helyzete is teljesen más megvilágításba kerül.”

„Azonban a leginkább azt szeretném, ha a Red Bull maradna, és Max a szerződéséből hátralévő két évet már ott töltené ki. Minden Dieter Mateschitz döntésétől függ. Azt látni kell, hogy a Red Bull nagyon sokat tett a Forma-1-ért, és most Dieter azt szeretné, hogy az F1 is álljon ki a Red Bullért. Én ezt remélem, ugyanakkor minden eshetőségre fel vagyok készülve.”

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: sportrajongo.hu/paddocktalk.com; fotó: sportrajongo.hu/formula1.com)