Jump to content

F1: Jenson Button a szezon végén visszavonul – sajtóhír

2015. 09. 24. 08:53

A brit Telegraph azt írja, hogy Jenson Button ezen a héten Japánban bejelenti, hogy a szezon végén befejezi Forma–1-es karrierjét. A 2009-es világbajnok pályafutása már egy évvel ezelőtt is veszélyben volt, ám akkor a McLaren végül szerződést hosszabbított vele, igaz fizetését jelentősen csökkentették.

A közönségkedvenc pilóta idén szenved a gyenge McLaren volánja mögött, döntésében valszínűleg az is közrejátszott, hogy autója messze nem versenyképes a mezőny éllovasaival szemben.

A hírek szerint Jenson Button hajlott volna a folytatásra, ám csak abban az esetben, ha fizetését megnöveli a vezetőség. A McLarennél azonban a költségcsökkentés játssza most az egyik főszerepet, lévén a gyenge szereplés miatt kevesebb juttatást is kapnak a közösből.

Button utódja vagy a GP2-ben remeklő Stoffel Vandoorne less, vagy a csapat tesztpilótája, Kevin Magnussen. Ami pedig a 2009-es világbajnokot illeti, rá televíziós műsorvezetés és sportautó-vb-szereplés vár, legalábbis a sajtó szerint.

És ha már a sajtó szóba került, a legvadabb pletykák szerint a McLarennek két versenyzőt kell keresnie jövőre, ugyanis Fernando Alonso megelégelte a sikertelenséget és búcsút intene Ron Dennis alakulatának. A hírek - melyeknek nem tudni mennyi valóságtartalma van – szerint a spanyolok kétszeres világbajnoka a Red Bullnál folytatná, amely a következő idénytől valószínűleg Ferrari motorokat kap majd.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)