Jump to content

Idei harmadik futamgyőzelmét aratta Vettel

2015. 09. 20. 16:25

A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel nyerte meg a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat.

A Ferrari 28 éves pilótája pályafutása 42., az idei szezonban harmadik futamgyőzelmét aratta, míg az ázsiai városállamban negyedszer nyert. Vettel sorozatban hatodszor állhatott dobogóra Szingapúrban. A második helyen a Red Bullt vezető ausztrál Daniel Ricciardo végzett, míg a harmadik a szintén ferraris finn Kimi Räikkönen lett. A világbajnoki címvédő és jelenleg is éllovas Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája a 33. körben műszaki hiba miatt feladta a versenyt.

A rajtnál Vettel remekül jött el az élről, mögötte Ricciardo és Räikkönen haladt, a német a második körre már tetemes előnyre tett szert. A 13. körben Felipe Massa és Nico Hülkenberg szerencsés kimenetelű karambolja miatt bejött két körre a biztonsági autó, közben a kerékcseréknél a két Mercedes, Lewis Hamilton és Nico Rosberg megelőzte Danyiil Kvjatot, így feljött a 4. és 5. helyre.

A 27. körben a kétszeres szingapúri győztes Hamilton váratlanul lelassult, és Rosberg, majd Kvjat is elment mellette. A sebességváltó-problémákkal küszködő brit címvédő négy körrel később már csak a 16. helyen haladt, majd hamarosan - az idei szezonban először - kiállni kényszerült.

A 37. körben rövid időre ismét megjelent a safety car, mivel egy szurkoló bukkant fel a villanyfényes pálya szélén, a férfi egy darabig sétálgatott a kerítés mellett, majd kimászott. A feltorlódott élboly sorrendje továbbra is Vettel, Ricciardo, Räikkönen maradt.

Nem sokkal a vége előtt két korábbi világbajnok, a mclarenes Fernando Alonso és Jenson Button is feladta a versenyt. Az élen már nem történt változás, Vettel magabiztosan szerezte meg pályafutása 42. futamgyőzelmét, ezzel megelőzte a legendás brazil Ayrton Sennát (41), és feljött az örökranglista harmadik helyére honfitársa, Michael Schumacher (91) és a francia Alain Prost (51) mögé.

Legutóbb a 2013-as Spanyol Nagydíjon fordult elő, hogy két Ferrari-pilóta is a dobogóra állhatott. A szezon jövő hétvégén, Szuzukában folyatódik a Japán Nagydíjjal.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Skysports)