Jump to content

F1: Arrivabene és Ecclestone interjú - 3.rész

2015. 09. 14. 14:22

Az egyikük a Forma–1 legpatinásabb csapatát, a másikuk magát a Forma–1-et irányítja – most viszont összeeresztették őket egy közös interjú formájában. Szóba került Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Enzo Ferrari, a legjobban megbánt dolgok, de még a gyereknevelés és egy mesebeli öreganyó is… A Formula1.com interjújából szemezgettünk - általában a szakportál tette fel a kérdést, de volt, amikor elszabadultak az interjúalanyok...

Bernie, mit gondolsz, Vettel nyer egy újabb bajnoki címet? És ha igen, mikor?
Ecclestone: Idén nehezen, de abban biztos vagyok, hogy nyerni fog a Ferrarival. Efelől semmi kétségem.

Nemrég még azt mondtad, Lewis Hamilton a legjobb világbajnok az F1 számára. Gondolod, hogy Sebastian visszaszerzi a szurkolók szimpátiáját most, hogy a Ferrarinál versenyez?
Ecclestone: Igen, mivel sok minden a kezére játszik. Az emberek imádják a Ferrarit. És emiatt bárkit szeretnek, aki ott versenyez. Most egy új szakaszába lépett az élete – több szempontból sokkal nyitottabbá is vált.
Arrivabene: Ez magam is megfigyeltem a csapaton belüli kommunikáció során. Fantasztikus érzés a Ferrarinál versenyezni, de ez azt is jelenti egyben, hogy nagyobb figyelem irányul rád. Ez teher is lehet, hiszen nem mindig vagy képes mosolyt csalni a szurkolók arcára. Nem tudom, Bernie mennyire tapasztalja ezt, de valahogy a Ferrari maga a Forma–1. Belgiumban a 900. futamunkat ünnepeltük…
Ecclestone: És ez hihetetlen! Ráadásul én ott voltam az elsőn is!

Arrivabene: Bernie, engem érdekelne a véleményed egy másik dologról is. Volt nemrég egy felmérés a legnépszerűbb versenyzőkről, és Kimi Räikkönen lett az. Nem egy nagyon beszédes figura…
Ecclestone: Talán azért is, mert Lewis most a csúcson van. És talán Kimi azért is annyira népszerű, mert a maga módján átlagosabb.
Arrivabene: Nekem megvan a magam elmélete Kimi népszerűségéről: kicsit olyan ez, mint amikor belezúgsz egy lányba, aki egyszerűen tudomást sem vesz rólad! (nevet)
Ecclestone: Jó lenne látni, hogy Kimi futamokat nyer. Ő egy valódi versenyző.

Jó döntés volt a Ferrari részéről megtartani őt 2016-ra?
Ecclestone: Igen. És egy okos lépés volt a Ferraritól, hogy úgy jelentették be, ahogy. Mások egy versenyhétvégén tették volna, és így fele akkora figyelmet kapott volna. Szóval ez a fickó (Arrivabenére mutat) érti ezt az üzletet.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: sportrajongo.hu/formula1.com/telesport.hu; fotó: sportrajongo.hu/xpbimages.com)