Jump to content

DTM: Green duplázott a Lausitzringen

2015. 05. 31. 21:00

Tizenhárom éve nem fordult elő a Német Túraautó-bajnokságban, hogy valaki két versenyt nyerjen ugyanazon a hétvégén. Ez most az Audi britjének, Jamie Greennek sikerült, aki lehengerlő teljesítményt nyújtott a Lausitzringen.

Az első futamon az első négy, a másodikon az első öt helyet sajátította ki az Audi a Lausitzringen. A győzelmet mindkétszer a brit Jamie Green söpörte be. Szombaton Edoardo Mortara és Mattias Ekström fért be a legjobb három közé, vasárnap Ekström másodikként zárt, a dobogóra Miguel Molina állhatott még fel.

A címvédő Marco Wittmann csupán tizenharmadik és tizenhetedik lett. Az első futamon a legjobb Mercedes az ötödik helyen célba érő Pascal Wehrlein, a legjobb BMW a hetedik helyezett Maxime Martin lett. Vasárnap mindkét gyár eggyel hátrébb lépett, a Mercedesnél ezúttal Daniel Juncadella végzett az élen.

Utoljára tizenhárom éve fordult elő, hogy valaki duplázni tudott egy DTM-hétvégén, akkor Uwe Alzen nyerte meg mindkét versenyt a Nürburgringen. Green tizenhét pontos előnnyel bír a pontversenyben Ekströmmel és Mortarával szemben.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat

(Forrás: Sportrajongó.hu | Fotó: Auto-motor-und-sport.de)