Jump to content

Massa: Alonso nem tudja beismerni, hogy hibázott

2015. 05. 22. 16:30

Felipe Massa élesen bírálta egykori csapattársát, ugyanis szerinte a kétszeres világbajnok riválisa egyértelműen rossz döntést hozott, amikor a tavalyi év végén elkötelezte magát a McLarenhez. A brazil pilóta úgy érzi, Alonso folyamatosan csak magyarázkodik a McLaren gyenge teljesítménye miatt.

A McLaren-Honda öt futamot követően még pont nélkül áll, ám Fernando Alonso optimistán tekint a jövőbe, szilárd meggyőződése, hogy a brit-japán együttműködés gyümölcsöző lesz számára. A spanyol sztárpilóta úgy gondolja, a másfél éve domináló Mercedes legyőzéséhez egy hosszú távú, innovatív projektre van szükség. Ráadásul a minap odaszúrt korábbi munkaadójának, a Ferrarinak. A 32-szeres futamgyőztes versenyző szerint Sebastian Vettel malajziai győzelme a ’speciális körülményeknek’ volt köszönhető, és ugyan a Ferrari fejlődött a tavalyi szezonhoz képest, ám még mindig nagy lemaradással küzd a Mercedesszel szemben.

Egy brazil lap ezzel kapcsolatban megszólaltatta Felipe Massát. A Williams versenyzője egyáltalán nem ért egyet korábbi márkatársával, sőt, úgy érzi, Alonso nehezen ismeri el, hogy hibás döntést hozott.„Úgy gondolom, Alonsonak kellett néhány ok, hogy igazolni tudja döntésének helyességét. Pedig a váltása egyértelműen negatívabb, mint ahogy korábban elképzelte. A Ferrari valóban javult. Úgy érzem, néha nehéz beismernünk, hogy hibáztunk.” – jelentette ki határozottan, majd folytatta.

„ A Ferrarinál minden megváltozott! Új elnök, valamint csapatfőnök érkezett – ez már egy teljesen más csapat.” – zárta gondolatait a 2008-as idény ezüstérmese.

(Forrás: Sportrajongó | Fotó: McLaren)