Jump to content

WTCC: Muller nyert a nagyot hajrázó Lopez előtt

2015. 05. 16. 13:00

Yvan Muller idei második futamgyőzelmét gyűjtötte be a második nürburgringi versenyen, mögötte a remekül taktikázó Jose Maria Lopez futott be. Michelisz Norbi sajnos a rajt után kiesett, a hajrában pedig Ma Qing Hua hibázott.

Tiago Monteiro indulhatott az élről a második futamon a Nordschleife-n, a portugál megőrizte a vezetést a rajtnál. Michelisz Norbi számára rosszul sült el a második verseny, a hetedik helyről startoló magyar pilóta ismét koccant, de ezúttal már nem úszta meg sérülés nélkül, az autójának futóműve kitört, Norbi pedig visszatért a boxba.

Monteiro mögött Yyan Muller és Gabriele Tarquini sorakozott fel, az első kör végén a hosszú egyenesben a négyszeres világbajnok könnyedén elment a Honda portugálja mellett, hátrébb pedig Tom Coronelt négy Citroen is megelőzte. A második kör elején Stefano D’Aste lassult le.

Az utolsó kör elején a negyedik helyen álló Ma Qing Hua elvesztette uralmát az autója felett és kicsúszott. Jose Maria Lopez mindkét gyári Hondát lehagyta a hátsó egyenesben, így Muller mögött második lett, Monteiro szerezte meg a harmadik pozíciót.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Sportrajongó | Fotó: Fiawtcc)