Jump to content

Sainz: Vagyok olyan jó, mint Verstappen

2015. 05. 15. 15:00

A kétszeres rali világbajnok Carlos Sainz fia, Sainz Jr. idén debütált a Forma-1-ben, mégis sokkal kevesebbet beszéltek róla, mint márkatársáról, Max Verstappenről. A fiatal spanyol versenyző úgy érzi elhallgatatta a kritikusokat, hiszen eddig hozza a jövő sztárpilótájának kikiáltott holland szintjét.

Sokan úgy gondolták a szezon előtt, hogy az új Ayrton Sennának is nevezett, mindössze 17 esztendősen bemutatkozó Max Verstappen hamar elhomályosítja a WSR 3.5 sorozat tavalyi bajnokát. Ám eddig nem ez történt, hiszen a spanyol titán az eddigi öt futamon több pontot Jos Verstappen fiánál, sőt Barcelonában az ötödik helyre kvalifikálta magát, így sokan már igen elismerően nyilatkoznak róla.

„Pozitívnak értékelem az első futamokon látott teljesítményemet, úgy érzem, sokakat megleptem. Tartanom kell ezt a szintet, hiszen az emberek hamar felejtenek.” – kezdte nyilatkozatát a spanyol Diario Sportnak.

Sainz bevallotta, megkönnyebbült, hogy a Verstappen körüli hype ellenére nem okoz csalódást, sőt, egyértelműen partiban van a holland tehetséggel. Nagyra tartja csapattársát, ám tisztában van a saját képességeivel is.

„Mindannyian látjuk, milyen jól teljesít. Nem túlzok, tényleg remek pilóta, de ez még nem jelenti azt, hogy én ne lennék legalább ennyire jó. Ezt már az első versenyeken bebizonyítottam azoknak, akik azt gondolták, hogy simán legyőz engem.” – jelentette ki magabiztosan a 20 éves versenyző.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Sportrajongó | Fotó: Mercafichajes)