Jump to content

Formula E: Buemi lett a széria első duplázója

2015. 05. 09. 16:47

A hetedik futam már nem hozott hetedik győztest az elektromos autók bajnokságában, Sebastien Buemi rajt-cél győzelmet aratott Monaco utcáin. Egy látványos, de szerencsére nem súlyos rajtbaleset után nem láttunk túl sok akciót a Hercegség megkurtított aszfaltcsíkján.

A híres-neves Monaco adott otthont a Formula E soron következő versenyének, mely egyben a sorozat első európai állomása volt, és ahol Sebastien Buemi szerezte meg a pole pozíciót. Hat forduló után a bajnokság rendkívül szoros volt, az élen Lucas di Grassit és Nelson Piquet Juniort csupán egy pont választotta el egymástól.

Az első féktávot még megúszta a mezőny, de az első kanyar után nem fértek el a szűk kigyorsításon, többen összeütköztek, Bruno Senna kis híján felborult. A hatodik körben Piquet megelőzte Jerome D’Ambrosiót és feljött a harmadik helyre.

Az autócserék nem hoztak változást a dobogós helyezések környékén, di Grassi próbált meg beszúrni Buemi mellé, de nem járt sikerrel. Sam Bird D’Ambrosio elé került, a negyedik pozícióba. A hajrában a két összetettbeli éllovas brazil, di Grassi és Piquet csatázott a második helyért.

A sorrend a továbbiakban már nem változott, Buemi megszerezte második győzelmét a Formula E-ben, a széria pilótái közül elsőként. A svájci mögött di Grassi és Piquet ért célba, Bird, D’Ambrosio, Prost, Sarazzin, Speed, Pic és da Costa tette teljessé az első tizet.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Sportrajongó | Fotó: Gettyimages)