Jump to content

A Lotus már a Red Bullokkal és a Williamsekkel csatázna

2015. 05. 07. 16:44

A kiábrándító tavalyi szezont követően az enstone-i istálló sokat lépett előre, többek között a Mercedes motornak köszönhetően. Az első futamokon ugyan balszerencsések voltak, ám a legutóbbi versenyhelyszíneken már pontokat szereztek. Jelenleg pedig már úgy érzik, csatlakozhatnak a Mercedes-Ferrari párost követő csoporthoz.

Hasonlóan a legtöbb csapathoz, a Lotus is átfogó fejlesztésekkel készül az európai idénykezdetre. A brit alakulat francia versenyzője, Romain Grosjean egy brazil televíziónak árulta el céljaikat.

„A tavalyi évvel ellentétben, idén egy olyan autóval rendelkezünk, amelyet komolyabban is tudunk fejleszteni. El kell kapnunk Ricciardoékat, harcolni akarunk a Red Bullokkal.” – fejezte ki véleményét igen céltudatosan.

Az említett ausztrál pilóta jelenleg a 7. helyen áll az összetett pontversenyben, ő gyűjtötte a legtöbb pontot a Mercedes, Ferrari és a Williams versenyzői után. A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds azonban nem érzi veszélyesnek a Lotus közeledését.

„Sok csapat – köztük a Lotus is - alacsony költségvetéssel dolgozik, így a fejlesztési versenyben lemaradhatnak, korlátozottak a lehetőségeik.” – nyilatkozta magabiztosan az elismert szakember.

A Lotus helyettes csapatfőnöke, Federico Gastaldi másképp látja a helyzetüket. Úgy látja, csapata készen áll arra, hogy a Mercedes-Ferrari kettőst követő társasággal csatázzon.

„Hiszek benne, hogy a Williamsszel és a Red Bull-lal harcolhatunk a következő futamokon. Az éllovas csapatok pillanatnyilag nagy előnnyel rendelkeznek, de nagyon szeretnénk odaérni a Mercedesek és a Ferrarik mögé.”- mondta el a szakember.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Sportrajongó | Fotó: F1technical)