Jump to content

A Lexus RC F-ből safety car lett

2015. 02. 11. 15:49

A Lexus már hosszú ideje fontolgatja belépését a V8 Supercars túraautó-bajnokságba, és úgy tűnik most megtették az első lépéseket, hiszen a versenysorozat hivatalos Safety Car-ja lett az RC-F modelljük. A továbbiakban megtekinthető néhány fotó az „újoncról”.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, nézzünk néhány információt a versenysorozatról, mivel biztos vagyok abban, hogy sokak számára ismeretlenül cseng a V8 Supercars név: A V8 Supercars egy ausztrál székhellyel rendelkező túraautó-bajnokság, amely nagy népszerűségnek örvend Ausztráliában és Új-Zélandon is. Az egyre nagyobb televíziós lefedettségnek köszönhetően, napról-napra növekszik a népszerűsége.

A napokban hivatalossá vált, hogy a Lexus RC-F lesz a bajnokság Safety Car-ja. A nyolchengeres kupé elvileg nem esett át mechanikus módosításokon. A külseje és belseje viszont annál inkább, hiszen kapott egy speciális festést, vészvilágítót, kagylóüléseket, és egyéb apróságokat, amelyekre egy Safety Car-nak szüksége van.

Nem az első alkalom, hogy a Lexus ilyen szerepkörben munkálkodik egy autó-motor sporteseményen, tehát biztosan nem fognak csalódást okozni. Továbbá nagyon szép látványt nyújtanak, de erről regéljenek csak az alábbi képek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Lexus)