Jump to content

Alonsonak nagy tervei vannak a McLarennél

2014. 12. 13. 16:00

A spanyol pilóta visszatér a McLarenhez annak ellenére, hogy a 2007-es idénye nagyon csúnya szakítással ért véget a csapattal. Ron Dennis bízik abban, hogy Fernando Alonso képes lesz újra beilleszkedni és sokat fognak azon dolgozni, hogy a régi sérelmek ne kerüljenek vissza a felszínre.

Már hét év telt el azóta, hogy botránnyal fűszerezve ért véget Fernando Alonso és a McLaren kapcsolata. Ám ez az időszak arra elegendő volt, hogy fény derüljön mindenre és hogy mindenki lenyugodjon. Ron Dennis és Alonso is a sikerek reményében döntött úgy, hogy ismét együtt fognak dolgozni.

A McLaren a jövő évtől Honda motorral lesz ellátva és a csapat egyetlen célja, hogy uralma alá vegye a Forma 1-et. A leendő versenyautó prototípusa már a tesztelési és fejlesztési folyamatok alatt van.

Fernando Alonso csapattársa végül Jenson Button lesz. Ron Dennis elnézést is kért tőle és Kevin Magnussentől, hogy ilyen sokáig el lett húzva a döntés. A brit pilóta 2 évre írta alá a szerződését, míg a spanyol állítólag 3 éves kontaktot kötött a McLarennel.

(Fernando Alonso és Ron Dennis az új McLaren bemutatkozóján)

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Straitstimes és Espnf1)