Jump to content

Komoly munkálatok folynak a Ferrari háza táján

2014. 12. 02. 12:00

Sebastian Vettel érkezésével egy új fejezet nyílhat a Ferrari történelmében. A német pilóta már megtette első köreit a 2012-es versenyautóval és rendkívül motiváltan áll a csapat munkájához. Továbbá megvan a pontos dátuma annak, hogy mikor mutatják be hivatalosan a 2015-ös Ferrarit.

A szezon végén már hivatalossá vált, hogy Sebastian Vettel 3 évre ír alá a Ferrarihoz. A négyszeres világbajnok érkezésével, a Ferrari szimpatizánsok abban reménykednek, hogy egy új sikeres korszak vár rájuk. Nos, erre meg van minden esély, hiszen a német pilóta máris belecsapott a lecsóba és motiváltsága remélhetőleg a csapat összes tagjára ki fog hatni.

A Scuderia Ferrari hivatalos képeket közölt Vettel első Ferraris teszteléséről, melyet a 2012-es versenyautóval tett meg. A német nagyon motivált és rendesen kiveszi részét a munkából, talán még jobban is, mint azt elvárnák. Közölte a vezetőséggel, hogy minden futam előtt és után is szimulátoros munkát akar majd végezni.

Az olaszok már idő előtt elkezdték a 2015-ös Ferrarit fejleszteni és a koncepció hivatalos bemutatásának dátuma is meg van már. Az olasz Autosprint információi szerint, február 26. és 29. között kerül erre sor. A legutóbbi hírek szerint pozitív változásokon esett át az autó aerodinamikailag, de sajnos a további területeken elég gyenge eredményekkel szolgált a tesztelések során. Mindenesetre idejük még van fejleszteni és bizonyára Vettel jelenléte és motiváltsága is csak előrébb viszi ezt a folyamatot. De az biztos, hogy nehéz év előtt áll a Ferrari csapata.

(Forrás: Autokalauz | Fotó: Scuderia Ferrari és RBR)