Jump to content

Jövőre nem lesz DTM a Hungaroringen

2014. 11. 29. 14:00

Nem tér vissza az Audi, a Mercedes-Benz és a BMW privát játszóterének számító Német Túraautó Bajnokság (DTM) mezőnye 2015-ben a Hungaroringre. Bár a mogyoródi pálya eredetileg hároméves szerződést kötött a sorozatot szervező ITR-rel, az idei versenynek nem lesz folytatása a motorsportok hazai fellegvárában.

A fejleményről a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt számolt be egy pénteki, budapesti sajtótájékoztatón. A létesítmény vezére szerint az idei, 33 ezer néző által megtekintett összecsapás sportszakmai vonatkozásban nagy sikernek számított, pénzügyi fronton viszont nem térült meg a befektetés. „A DTM-szerződést mi bontottuk fel” – idézte a formula.hu Gyulay Zsoltot. „Nagyon költséges volt idehozni őket, ehhez képest kevés nézőt és szponzort hozott. Nem volt nullszaldós sem. Nem engedhető meg, hogy egy verseny nagyon veszteséges legyen.”

A DTM 26 év után tért vissza Magyarországra: a futamot június 1-jén tartották, a győzelmet az idei bajnoki címet is begyűjtő BMW-pilóta, Marco Wittman szerezte meg.

Gyulay ismertette a Hungaroring 2015-ös versenynaptárát, amelyben „kerítésen belüli” és azon kívüli rendezvények is helyet kapnak. A programok utóbbival kezdődnek, a belvárosi Nagy Futam harmadik felvonásával május elsején, amely számos meglepetést tartogat, az ezt követő hétvégén már a WTCC-é a főszerep. Július 5-én következik az újabb belvárosi program, a Red Bull Air Race, amelyet 2017-ig rendeznek Budapesten.

Július végén a Formula-1-es Magyar Nagydíj, szeptember elején pedig egy másik újdonság, a kamion-Eb következik, hazai címvédővel Kiss Norbert személyében. Emellett a World Series by Renault és Ferrari Challenge sorozatok is ellátogatnak Magyarországra.

(Forrás: HVG | Fotó: motorsportchannel.com)