Jump to content

Pénteken kipróbálták a Honda-motoros McLarent

2014. 11. 15. 16:00

Silverstone-ban egy forgatás keretein belül, kipróbálásra került a Honda motorral ellátott Mclaren. Az MP4-29H névre hallgató versenyautó majd Abu-Dzabiban kezdi meg a hivatalos tesztelését, amelyre jövő héten kerül sor, a Forma 1-es idény utolsó helyszínén.

A Honda-motoros McLaren megtette első tesztkörét, bár egyelőre még csak egy forgatás keretein belül. Az idei modellen alapuló, de elsősorban a jövő évi autó fejlesztését elősegítő prototípussal a McLaren már az idén meg akarja kezdeni a japánok erőforrásának pályatesztjét, amire rendesen majd a szezonzáró utáni teszten nyílik alkalom Abu-Dzabiban.

A Pirelli bemutatógumijain lép pályára az MP4-29H Silverstone-ban. Mivel ez még nem a hivatalos tesztelése volt a Honda motornak, korlátozottak voltak a megtehető kilométerek száma, de a reklámfilm forgatására elegendő volt.

Ez a rövid idő hasznos volt a Honda és a McLaren számára is, hiszen el tudták végezni az alapvető rendszerellenőrzési feladatokat, valamint arról is megbizonyosodhattak, hogy az erőforrást megfelelően építették-e be az autóba.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: f1fanatic.co.uk)