Jump to content

Az Audi kiszemelte volna Alonsot?

2014. 11. 01. 10:00

A napokban szivárgott ki annak híre, hogy a Volkswagen csoport tagja is beszállna a száguldó cirkuszba. Sokak szerint ez csak kacsa, de sok az árulkodó jel. Természetesen máris megy arról a spekuláció, hogy a Ferraritól távozó Fernando Alonso, az elsőszámú kiszemeltje a németeknek.

Az autósportok különféle ágazataiban mutatta már meg rátermettségét az Audi és előfordulhat, hogy a közeljövőben a világszerte ismert Forma 1-ben is megmutatkozhat. Ezt a Volkswagen csoport még nem erősítette meg, de meg se cáfolta. Viszont tény, hogy az Audi nemrég szerezte meg az ex-csapatfőnököt a Ferraritól, Stefano Domenicallit.

Továbbá az sem titok, hogy év eleje óta dolgoznak egy 1,6 literes turbós V6-oson, amely erőteljesen a spekuláció irányába billenti a mérleget. Több szaklap ennél mélyebb feltételezéseket fogalmazott meg, miszerint nagyobb az esély arra, hogy motor beszállítóként funkcionálna a német gyártó. Itt lép a képbe a Red Bull, hiszen a Vw csoport szoros kapcsolatban áll az energiaitalgyártóval. Ezzel rengeteg időt spórolnának meg, mivel egy csapatot felépíteni a Forma 1-ben nem kis feladat.

Stefano Domenicalli jó kapcsolatot ápolt Fernando Alonsoval, amíg a Ferrari csapatfőnöke volt. Ebből kifolyólag lehet olvasni több helyen is, hogy a spanyol pilóta az Audinál folytathatja a pályafutását. Természetesen ez is csak feltételezés mindaddig, amíg a németek nem közlik hivatalosan az álláspontjukat.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: straitstimes.com)