Jump to content

Változtat a Pirelli

2014. 10. 18. 12:00

A Pirelli Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy a kritikák után változtat a gumikeverékein, amik a Brazil Nagydíjon lesznek elérhetőek.Paul Hembery, a Pirelli Motorsport vezetője azt mondta, mindig is nyitottak voltak az esetleges változtatásokra és ez ezúttal sem volt másképp.

Szocsiban a lágy és közepes keverékek gondoskodtak az egy kiállásról és az unalomról, igaz, a pálya felszíne is szokatlanul sima volt, a versenyzők még sehol sem láttak ilyet, jegyezték meg páran. A Pirellik idén keményebbek, mint tavaly, ráadásul a gumiszállító is konzervatív választásokat hoz a korábbi önmagához képest. Interlagosban eredetileg a közepes és kemény abroncsok kerültek volna bevetésre, a szezon utolsó előtti futamán.

A Pirelli most hivatalosan is reagált a kritikákra, és változtattak a korábbi döntésükön, melyek szerint a mezőny Interlagosban lágy, és közepes gumikat fognak kapni. A munkacsoport egyhangúlag úgy döntött, hogy az idei brazil versenyhétvégén a lágy és a közepes keverékeket használják.

Paul Hembery, a Pirelli Motorsport vezetője azt mondta, mindig is nyitottak voltak az esetleges változtatásokra és ez ezúttal sem volt másképp. Az elemzések után úgy határoztak, hogy keverékeket váltanak, miután erre mind a 11 csapat rábólintott.

(Forrás: f1-live.hu | Fotó: vezess.hu)