Jump to content

Akcióban a Yaris

2014. 09. 27. 10:00

A világ egyik legismertebb miniautója arra készül, hogy hosszú idő után visszatér a professzionális rallyhoz, méghozzá a WRC-hez. A járgány tesztelése már javában zajlik. Arról nincsenek információk, hogy mely szezontól látnánk újra pályán, viszont az szinte teljesen biztos, hogy nem 2015-től.

Felkerült egy videó a YouTube-ra, ahol láthatjuk a Toyota Yaris új prototípusát, melyet szorgosan tesztelnek. Most épp Belgiumban járatták meg a járgányt, melyet a hírek szerint neveznének a WRC-re. A Toyota hosszú ideje tervezi, hogy visszatér a professzionális rallyhoz.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy mikorra várható újbóli megjelenésük a WRC-ben, de valószínűsíthető, hogy még nem a következő évben. Egyes spekulációk arról szólnak, hogy 2017-ben debütálna az új Yaris, rally verziója.

Addig még számos új szabályt vezethetnek be a versenybe, ami kicsit megnehezíti majd a mérnökök dolgát, főleg ha fontos elemeket kell átalakítaniuk vagy kicserélniük. Addig is, míg nem láthatjuk újra körözni a Toyotát, nézzük meg, hogy a prototípusa miként teljesít terepen.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: delyricum.blog.hu)