Jump to content

Hamilton az élre ugrott

2014. 09. 21. 16:00

Lewis Hamilton át vette a vezetést a világbajnoki pontversenyben. Mai győzelme és Rosberg kiesése járult ehhez hozzá. Vettelnek végre jól ment a futam, hiszen a második helyen zárt. A dobogó legalsó fokát Ricciardo foglalhatta el. Vajon Nico Rosberg tud-e a következő fordulóban válaszolni csapattársának?

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, sikerével pedig élre ugrott az összetett pontversenyben, mivel csapattársa, a német Nico Rosberg kiesett.

Rosberg autója ugyanis nem indult el a felvezető körre, így ő végül a második rajtkocka helyett a boxutcából indulhatott a mezőny után. A versenyt aztán a 15. körnél kénytelen volt feladni technikai problémák miatt.

A 2008-ban világbajnok Hamilton pályafutása 29., idei hetedik győzelmét aratta. A második helyen a Red Bull négyszeres világbajnok címvédője, a német Sebatian Vettel zárt, míg a harmadik csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo lett.

Hamiltonnak az összesítésben 241 pontja van, mindössze 3 ponttal vezet Rosberg előtt. Ricciardo tőlük alaposan lemaradva, 181 ponttal a harmadik.

A világbajnoki sorozat két hét múlva Japánban folytatódik.

(Forrás: autokalauz.hu és hvg.hu | Fotó: vezess.hu)